2015 – 2016 Yarıyıl tatili başladı

0
127

2015 – 2016 Eğitim ve öğretim yılına mola verdiğimiz şu günlerde bazı konularda düşüncelerimizi paylaşmak istedik.

Öğrenciler Karnelerini Aldı

2015 – 2016 Eğitim ve öğretim yılı 1. dönem karneleri alındı. Bu sebeple de yarıyıl tatili başlamış oldu. Alınan karneler çocukların ders notlarını göstermektedir. Bu karnelerde ki notların düşük olması ya da sizin beklediğiniz şekilde gelmememsi sizleri üzmesin ve yanlış yapmanıza sebep olmasın lütfen dikkatli olun.

Çocuğun okulda aldığı karne aslında sizinde karnenizdir. Yani öğrencinizin başarısızlığı sizinde başarısız olduğunuz anlamına gelmektedir. Aslında başarısızlık diye bir şey yoktur az çalışmak ya da çok çalışmak vardır. Çocuğunuz düşük not getirdi diye ona kızmak yerine, çocuğunuzu karşınıza alıp güzelce konuşarak beraber çalışabileceğinizi ve bu notları düzeltebileceğinizi söyleyebilirsiniz. Bu tarz bir konuşma hem çocuğunuzu üzmeyecek hem de onu 2. dönem için motive edecektir.

Sosyal Medya ve Karne Sevinci

sosyal medyaHepinizin bildiği gibi Ülkemizde İnternet kullanımı her geçen gün hızla artış göstermektedir.  Bu artış beraberinde sosyal medya kullanımını da beraberinde getirmektedir.  Gün içerisinde ne yaşıyorsanız paylaşıyorsunuz, tabi bu paylaşımlar zaman, zaman dozunu aşıyor. Bu paylaşımları yaparken biraz daha dikkatli olmamızda fayda var.

kıyaslamaTürk toplumunda kıyaslama yapmak meşhurdur bilirsiniz. Ahmet’in oğlu şöyle yapmış sen neden yapamadın. Ayşe’nin kızı çok başarılı olmuş sen neden olmuyorsun gibi binlerce örnek verilebilir başkasının çocuğunun başarısı ile kendi çocuğunuzu kıyaslamayın. Böyle bir kıyaslama çocuğunuzu çok fazla üzecek sizin onu sevmediğinizi düşünecektir.

Çocuğunuza başka bir öğrenciyi bak nasıl başarılı anlatırken kendi çocuğunuzu kötülediğinizi unutmayınız. Tabi o başarılı olarak gördüğünüz çocuğun aile ilişkilerini, aile içinde ki durumunu, anne baba ilgisini de mutlaka göz önünde bulundurunuz.

karneAyrıca çocuğunuzun karnesini sosyal medyada paylaşmayınız, bu tür paylaşımlar diğer anne babaları istemedikleri davranışlar d bulunmaya sevk edebilir.  Diğer bir konu ise, karnelerin resimlerini sosyal medyada paylaşırken çocuğunuzun kimlik numarasını ve kişisel bilgilerini de paylaştığınızı unutmayınız. Bu tür kişisel bilgilerin kullanılarak çocuğunuzun adının kirli işlerde kullanılabileceğini mutlaka aklınızda bulundurunuz.

Her şey Bizim Elimizde

mutlu ailelerSonuç olarak 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının yarıyıl tatilinde çocuklarımız ile vakit geçirelim. Onları suçlamak yerine eksikleri varsa o eksikleri giderme konusunda destek olalım. Bu sene yarıyıl tatilinde ev ödevi de verilmeyen çocuklarımız ile bolca güzel vakit geçirerek 2. döneme çok güzel bir başlangıç yapmasını sağlayalım.

Unutmayalım çocuğumuzun başarılı ya da başarısız olması bizim elimizde. Bilinmelidir ki eğitim ilk önce aileden başlar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here