2018/2 EKPSS Tercih Sonuçları 24 Aralıkta

0
782

TBMM Genel Kurulunda konuşan Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2018/2 EKPSS tercih sonuçlarının için 24 Aralık’ta 2500 engelli kardeşimizin daha atama kurasını gerçekleştireceğiz dedi.

İşte o açıklama:

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; engelli bireylerin eğitimden istihdama hayatın her alanında fırsat eşitliğine kavuşması için önemli adımlar attık. Engelli vatandaşlarımız için erişilebilirliği en temel insani hak olarak görüyor, sosyal hayata katılımlarını sağlamak üzere fiziki şartlarını iyileştirmeye devam ediyoruz. Bakanlık olarak erişilebilirlik destek projeleri kapsamında birçok kamu binasını erişilebilir hâle getirdik. Son sekiz yılda yükümlülüğü bulunan kurumlarımızda 10 bin personelin eğitimlerini tamamladık. “Her birey çalışma hayatında yer alabilir.” anlayışıyla engelli kardeşlerimizin mesleki anlamda gelişimine ve istihdamına özel önem veriyoruz. Son on altı yılda yaklaşık 42 bin engelli kardeşimiz mesleki eğitim kurslarımızdan faydalandı, 382 bin engelli vatandaşımızın ise istihdamını sağladık. 2002’de kamu kurumlarında 5.777 engelli memur istihdam edilirken bugün bu rakamı yaklaşık 10 kat artırarak 54 bine ulaştırdık. 24 aralık tarihinde de inşallah 2.500 engelli kardeşimizin daha atama kurasını yapacağımızın müjdesini vermek isterim. Destekli istihdam yönteminin uygulama modeli olan iş koçluğu sistemi esas alınarak yürütülen “İşe katıl, hayata atıl.” projesiyle de engelli bireylerin sürdürülebilir istihdamını destekliyoruz.

Değerli milletvekilleri, Bakanlığımıza bağlı merkezler ve yetkilendirdiğimiz özel bakım merkezlerinde yatılı ve gündüzlü bakım hizmet modelleri sunmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 317 bakım merkezimizde 23 bin engelli bireye yatılı bakım hizmeti sunmaktayız

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here